Summa sidvisningar

tisdag 27 september 2016

Arbetsuppgift 2: Gruppuppgift om "Ekonomiska teorier"

Tumbagymnasium
onsdag 28 september 2016

Arbetsuppgift 2
Ekonomiska teorier

Arbetsuppgift 2 går ut på att läsa om, förstå och förmedla några ekonomiska teorier

Arbetet ska ske i grupper och varje grupp består av två personer:
Grupp 1: Johanna & Ymer
Grupp 2: Pontus & Tim
Grupp 3: Emma & Theodor

Gruppen har drygt en vecka på sig (del av dagens lektion, på fredag och nästa onsdag). Under den här perioden ska ni läsa de tilldelade teorierna, förstå dessa och förbereda kunskapsförmedlingen till de andra.

Under hela perioden ska jag vara tillgänglig för att bestå er med allt från att förstå texter ni läser till tips och råd om kunskapsförmedlingen.

Förmedling av kunskap till de andra i den "stora gruppen" ska ske fredagen den 7 oktober. Varje grupp får då cirka 20 minuter på sig att lära ut det man har lärt sig till de andra.

Målet är att samtliga får förståelse för samtliga teorier.

Här kommer arbetsuppgift 2 i dess helhet:

mvh
Nader Sani

Theodor Zetterberg: What a story mark

“Allt blir bättre”
- Regeringen (fast egentligen inte)


Regeringen presenterade den tjuguförsta september 2016 sin budgetproposition inför 2017, skriven i samarbete med vänsterpartiet (1). Ur sammanfattningen för oss vanliga pantade knegare som inte orkar sitta igenom tusen sidor av torr och tråkig ekonomi (antar jag, jag har bättre saker för mig så jag kollade inte, den kan mycket väl vara gjord av enhörningar och kokain för allt jag vet) får man reda på att allting kommer bli ohemult bra när budgeten går igenom. Alla kommer få det bättre, till och med de som får det sämre. Sverige ska vara bäst på allt, står det. Vem skulle kunna ha ett problem med någonting så bra?


Men! Som vanligt finns Ivar Arpi (han finns nästan varenda dag vad jag vet) och han tycker självfallet inte att saker ska bli bättre, eftersom han är borgare och därmed typ ondskan själv. Arpi, som har snyggt skägg men fel om allt påpekar i en krönika för SVD (2) att den sänkta gränsen för statlig skatt främst påverkar grupper som faktiskt utför faktiskt arbete, och inte de onda kapitalisterna som bara sitter och tvinnar mustascherna och är onda dagarna i enda. Han kan ha en poäng. Skägg har han oavsett, och det är ju trots allt trevligt.


Göran Greider, skrivandes för Dalademokraten (3), beklagar sig över att regeringens budget är för säker, för konservativ. I dagens politiska klimat, utan en enad allians redo att ta över om budgeten föll, hade regeringen kunnat göra en betydligt mer omfattande vänsterbudget utan att riskera att fällas. Att några tiotusental fler kommer betala statlig skatt, som i sig är lite högre, ser han som slutet på skattesänkar-eran, men inte början på “den nödvändiga skattehöjar-eran”.


“Att gå in på Avpixlat för att få veta vad som egentligen händer är som att inspektera sitt anus för att få veta hur man egentligen ser ut”, har det sagts (4).  Med denna centralt belägna polstjärna att förankra mig i inför min resa genom avföringens oceaner lättade jag ankar, hissade seglen och satte kurs mot Avpixlat. Vad fann jag där? Sammanlagt två artiklar om budgeten, en vid namn “Regeringen öser mer pengar över migranterna”(5), och en vari SD som tjuriga småbarn förklarar att de minsann tänker rösta på sin egen budget(6). Vad innehåller denna budget? Hitlermonument på varje gatuhörn? Det förklaras naturligtvis inte; vad skulle någon som läser avpixlat möjligtvis ha för intresse i att faktiskt veta vad det är man stöder? Hitlermonument på gatuhörnen nämns förvisso inte, men det gör i och för sig ingenting om att inte bygga Hitlermonument på varje gatuhörn heller, så man får ju dra sina slutsatser själv. “Vi kommer att rösta på vårt egen budget”, säger Oscar Sjöstedt. Vad innehåller ert egen budget? Det är oklart. Oscar Sjöstedt nämner också att han "räknar ganska starkt" på att inga pengar satsas på Svea rikes fattigare pensionärer. Huruvida det stämmer vet jag inte, eftersom jag inte har läst budgeten, men utifrån formuleringen verkar det inte som om han har gjort det heller, och han är ju fan ekonomisk talesperson för ett jävla riksdagsparti, så han borde verkligen ta och skärpa sig.  
Det enda som finns att lära sig i dessa artiklar är att:
1: Invandring är dåligt.
2: Alla försök att hjälpa invandrare eller snabba upp integrationsprocessen är dåliga.
3: Det är synd om pensionärerna, så länge de kan användas för att bortprioritera flyktinghjälp.
4: SD är rövåsnor.
Saker alla redan visste, altså. Men nu vet vi det lite mera.


Vad är då kontentan från dessa krönikor? Saker är dåliga. På vilket sätt de är dåliga håller man inte med om, men att de är dåliga är man jävligt säker på. Förutom Greider då, som tycker att saker är mindre dåliga än vad du kunnat vara, men också mindre bra. Men honom räknar vi inte med, för han är ju typ kommunist, och som alla vet finns kommunister bara för att luras och ställa till det för oss andra.


I uppgiften specificerades det att sex artiklar skulle undersökas(6), men en (mer eller mindre) ofrivillig anusinspektion tycker jag gott kan räknas som sex, så jag tänker nöja mig med det här; trots att uppgiften i stort sett förblev ogjord och att jag förmodligen kommer bli underkänd. Sånt är livet. Så mycket falskhet bor det här. Det man förlorar vinner en annan. Kan man ju hoppas iallafall.


Här är sammanfattningarna av budgeten, förresten. De kanske kan vara bra att ha.


Min sammanfattning av regeringens sammanfattning
arbetslösheten faller, man ska spara deg,
välfärden ska rustas upp med tio miljarder
det blir fler jobb, hur är oklart, men jävligt många blir det.
12,9 miljarder för minskade utsläpp
mer deg till snuten
flyktningmottagandet ska göras bättre på alla tänkbara vis. på detta ska man spara pengar.
Saker ska effektiviseras, vilket absolut inte kommer skita sig.
en del skatter ska höjas, bla den på alkohol :(
972,4 miljarder utgifter, 979,7 miljarder inkomster


Min sammanfattning av svd:s sammanfattning(7)


8,7 miljarder till järnvägsinfrastruktur
utökad polisbudget, 180 miljoner 2017 och 450 2018, väntas gå totalt på 2,7 miljarder på 4 år
asylprocessen ska förenklas och effektiviseras
ohemult mycket deg ska läggas på idrott. Tvi.
10-20 000 nya undersköterskeutbildningsplatser ska öppnas, med enklare arbetsuppgifter i äldrevården tillgängliga för de som saknar utbildning eller erfarenhet.
jämstäldhetsmyndighet ska inrättas, för att samla verksamheten för ökad jämställdhet,
10 miljarder till kommuner och landsting
lärarhögskolan ska expanderas med 3600 heltidsstudenter till 2021.
höstlov ska även kallas läslov, av någon anledning.
CSN ska gå till körkortsstudier.
Inkomstskatten ska höjas (och gränsen för statlig skatt sänkas)

Det här har egentligen ingenting med någonting att göra, men alla behöver lite mer Nissepedia i sina liv.

Emma Dahlstrand uppgift budgetpropostion

Emma Dahlstrand
Budgetpropositionen

Den 20 september släpptes budgetpropositionen för 2017 av regeringen. Då placerades drygt 10 miljarder kronor ut till olika områden i Sverige. De områden som utdelades mest pengar var ”Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning” som fick 107 051 805 kronor. Ett område som fick en snarlik utdelning var “kommuner för allmänna bidrag “ som fick 105 554 920 kronor. Men trots den stora summa de blev utdelade var det inte dem som det skrevs om i media. Där talades det mer om kulturbudgeten – som blev utdelade 14 521 254 kronor. Något annat som även fick stå i centrum i medierna var migrationsbudgeten som utdelades 32 580 319 kronor samt ”Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering” som fick 32 635 380 kronor i och med den aktuella migrationsfrågan.
Denna uppgift är fokuserad på budgeten runt kultur och migration, eftersom de artiklarna från nyhetsmedier jag valt fokuserar på just det, så som SVT gör i sin artikel. De skriver om att TV-avgiften har höjts och att kungliga operan ska renoveras – snarlikt i vad DN tog upp i sin artikel. DN skriver utöver det även om att statens historiska museer och staten museer för världskultur får vardera fyra miljoner kronor under de kommande fyra åren. SVT är neutrala och DN oberoende liberala (dem är neutrala, men att dem lutar mer åt det liberala hållet om något), vilket gör att båda är neutrala i sina artiklar och tar ingen en direkt sida. Istället valde de vad de skulle skriva om utifrån vad som angår dem mest i och med att båda är nyhetskanaler inriktade till oftast äldre åldrar och med många inslag om kultur. SVT skriver till exempel om TV-avgiften som höjs för att SVT är en dominant tv-kanal. På morgontidningen Svenska dagbladet, som refererar sig själva som obundna liberaler, förstasida löd rubriken: ”En regering som fortsätter svika vallöften” och visar tydligt missnöje mot regeringens budgetproposition, beror det på att regeringen är röd – Socialdemokratiska, och tidningen och regeringen står på olika sidor?
Aftonbladet och Sveriges radio publicerade artiklar om samma områden inom budgetpropositionen – nämligen att regeringen ska satsa miljarder på migrationen i Sverige och välkomnandet av flyktingar. Sveriges radio är precis som SVT public service och därför statliga. Deras tittare och lyssnare är oftast vuxna och äldre och artiklarna och reportagen är ofta till viss del är anpassade till vad vuxna är intresserade av att läsa. Migrationen är och har varit en het debatt i många årtionden i synnerlighet på senaste tiden i och med flyktingvågen från Syrien, och många är både nyfikna och fundersamma hur Sverige och dess regering ska göra för att hantera detta på bästa sätt. Det är därför Sveriges radio valt att tala om just detta – migration. Jag skulle vilja påstå att Aftonbladet skriver om migrationen av samma anledning – det finns ett stort intresse hos läsarna där. Både Aftonbladet och Sveriges radio rapporterar om detta på ett objektivt sätt, även fast Aftonbladet anser sig som en obunden socialdemokratisk tidning politiskt sätt (precis som regeringen). Ett parti som däremot inte är nöjda med att mycket pengar lades på migrationen är Sverigedemokraterna som menar att mer pengar borde läggas på pensionärer istället för på de nyanlända, det skriver dem i en artikel på DN. Sverigedemokraterna har som känt annorlunda åsikter från de flesta andra partier och är främlingsfientliga.

Noter
1. http://www.regeringen.se/rattsdokument/proposition/2016/09/prop.-2016171/
2. http://www.svt.se/kultur/har-ar-kulturbudgeten-for-2017
3. http://www.dn.se/kultur-noje/har-ar-kulturbudgeten-infor-2017/
4. http://www.svd.se/i-dag-regeringen-presenterar-hostbudgeten
5.  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23551826.ab
6. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6519796
7.  http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-vill-ge-mindre-till-nyanlanda-och-mer-till-pensionarer/




måndag 26 september 2016

Pontus Berg: Budgetförlag för 2017

Budgetförlag för 2017
Pontus Berg 2016-09-26


Den här texten kommer att handla om regeringens budgetförslag.
Var pengarna kommer att gå och var de kommer ifrån samt vad olika personer från olika partier och nyhetssajter tycker om detta förslag.
Utgiftsområde (UO)
Regeringens förslag,september 2017
UO 1: Rikets styrelse
13 268 476
UO 2: Samhällsekonomi och finansförvaltning
15 258 562
UO 3: Skatt, tulloch exekution
10 985 564
UO 4: Rättsväsendet
42 466 641
UO 5: Internationell samverkan
1 913 291
UO 6: Försvar och samhällets krisberedskap
50 254 364
UO 7: Internationellt bistånd
34 990 005
UO 8: Migration
32 580 319
UO 9: Hälsovård, sjukvård och social omsorg
68 496 164
UO 10: Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning
107 051 805
UO 11: Ekonomisk trygghet vid ålderdom
34 774 451
UO 12: Ekonomisk trygghet för familjer och barn
89 491 398
UO 13: Jämställdhet och nyanlända invandrares etablering
32 635 380
UO 14: Arbetsmarknad och arbetsliv
75 656 514
UO 15: Studiestöd
22 433 999
UO 16: Utbildning och universitetsforskning
72 381 263
UO 17: Kultur, medier, trossamfund och fritid
14 521 254
UO 18: Samhällsplanering, bostadsförsörjning och byggande samt konsumentpolitik
6 764 560
UO 19: Regional tillväxt
3 595 481
UO 20: Allmän miljö- och naturvård
8 403 539
UO 21: Energi
2 876 898
UO 22: Kommunikationer
55 114 917
UO 23: Areella näringar, landsbygd och livsmedel
17 189 401
UO 24: Näringsliv
6 456 020
UO 25: Allmänna bidrag till kommuner
105 554 920
UO 26: Statsskuldsräntor m.m.
16 467 790
UO 27: Avgiften till Europeiska unionen
29 586 305
Skrivet av dn

http://www.svd.se/plotsligt-ar-150000-nya-svenskar-hoginkomsttagare#sida-4
Det här nedanför är en sammanfattning av vad som var skrivet i Svenskadagbladet 20/09 2016


I artikeln ovan så kan vi se vad olika personer har sagt om budgeten och deras åsikter om den.
Man kan tydligt de att de från de borgerliga partierna samt SD inte tycker om budgetförslaget medan de mer vänstervridna folket välkommnar förslaget.
Vi börjar med Annie Lööf som inte gillar budget förslaget, hon menar att budgeten inte är vad vårt land behöver just nu och att “regeringen måste satsa på riktiga jobb i växande företag, men i stället höjer man skatten på jobb, företagande och utbildning”.
Jacob Forssmed menar i den här artikeln bland annat att budget förslaget satsar pengar på fel/onödiga saker tex att få gratis inträde till museer. Budgeten får också kritik från SDs Oscar Sjöstedt för att vi kommer att gå med underskott trots att det är högkonjuktur och kopplar det med migrationskostnaderna som han menar att regeringen inte kan hantera.
Liknande kritik med att låna unde högkonjunktur kommer Mats Persson med, han menar också att Magdalena Andersson presenterar ofinansierade bidragshöjningar som gör Sverige skada och som dessutom kombineras med att vanliga svenskar får höjd skatt samt att det är orimligt att 150 000 svenskar helt plötsligt är betraktade som höginkomsttagare.
Sist men inte minst så har vi Ulla Andersson som använder känslor för att beskriva budgeten som hjärtvärmande tio miljarder till vård, skola och omsorg (syftar på kommunmiljarderna), hon var inte precis nöjd med allt men det mästa blev ändå som vänsterpartistern ville.


http://www.di.se/artiklar/2016/9/20/ledare-en-budget-praglad-av-onsketankande/
Texten ovan är skriven av Tobias Wikingatröm på dagens industri Publicerad: 20 September 2016, 21:00
Tobias Wikingatröm skriver att 10 miljaarder kronor “måste ha varit den fras som finansminister Magdalena Andersson använde mest under budgetdagen i går. Det handlar om det statliga extratillskott som kommunerna ska få varje år.” I texten så berättas det att de 10 miljarderna dömts ut som helt otillräckliga av kommunsektorn som har drabbats av andra besparingar. Men att det inte är problemet, inte heller att “vänsterpartiet tar åt sig äran” är problemet, utan att problemet egentligen är att det inte finns några strukturreformer. Han fortsätter med att skriva ganska mycket kring budgeten och hur den är otillräcklig tex att Magdalena Andersson inte tar “höjd för att någon chock drabbar ekonomin, vare sig den kommer från händelser i Sverige eller i omvärlden.”
Personligen så kan jag hålla med för att ja just nu i sverige så har vi högkonjunktur och det går ganska bra för oss, men ändå så behöver vi låna och går med underskott. Så om någon incident någonstans skulle hända som drabbar oss så att vi inte skulle ha högkonjunktur osv. Då är vi ganska körda med den här regeringen och budgeten som inte ens kan hålla vårt land på +/- 0 när det är högkonjunktur.


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article23563379.ab
Skrivet av Ingvar Persson 21 september 2016
Ingvar menar att man “kan inte innehålla både välfärdssatsningar och skattesänkningar.”
Han skriver att folk säger att det finns folk som säger att det behövs på både de ena och andra och att nästan alla tyckte att någon skatt skulle bli för hög. Han menar att det är motsägelsefullt.
När de kommer till satsningar på olika saker så tyker han hatt de “behövs sattsningar på allt” och så rabblar han upp en hel del bland annat bostäder och hur människor hellre borde vara kvar på rehabilitering istället för att komma tillbaka på arbetsmarknaden.
I hans värld så finns det 2 altenativ antingen så har vi ett superstort och täckande välfärdssystem eller så ökar klyftorna i samhället.
Mina synpunkter på det som Ingvar Persson har skrivit.
Det som han skriver verka mest vara önsketänkande med välfärden och imigrationen för att det är dyrt och ett problem som vi måste tackla, och det finns inte bara 2 altenativ. För att man kan ju göra satsningarna på olika saker inom välfärden och imigrationen tex det stora antalet flycktingar som kom förra året måste man se till att det faktiskt får det bra!! Med en utbildning och jobb så att de inte hamnar i  farliga och våldsamma gäng. Vi behöver få in dem i samhället på ett bättre sätt och det är där som de största imigrationssatsningarna ska gå tycker jag så att de kommer hit och faktiskt får ett bättre liv och en framtid istället för att lägga alla pengar på att få alla imigranter in i landet så får man omfördela pengarna och satsa på de som har kommit till landet. Det är den bästa lösningen enligt mig och då menar jag inte att man ska stänga gränsen och ta bort alla satsningar, utan att man omfördelar migrations pengarna inom imigrationen. För att visst det vore en underbar tanke att Sverige skulle kunna rädda alla andra på hela jorden men det går inte vi gör och har gjort en enorm del, nu gäller det att sätta press på de länderna som inte gör sin del som tex Ryssland, Polen, Ungern och vissa stenrika arabländer. Ge stackarna som kommer till Sverige ett bättre liv!! Gör inte så att något kriminellt gäng drar nytta av dem i Fittja utan utbilda dem och ge dem ett jobb så att de blir sysselsatta kan starta en familj och bidra till samhället, det skulle vi alla dra nytta av, även välfärden!!
Den här texten är skriven av expressens ledarredaktion  20 sep 2016 kl 12.31
De skriver att “verkligheten är betydligt mer bekymmersam än Magdalena Anderssons budget vill ge sken av.” De jämnför de 10 miljarderna som regeringen vill satsa på välfärden som ett Bamseplåster som bara kan täcka de mest akuta sakerna med nöd och näppe.
Fortsätter med att utanförsskapet kommer att bli stort om några år med upp emot 1000000 människor beroende av bidrag. Samt att en social oro kommer att uppstå jag kvotar: “Om inget händer hamnar vi en situation där den sociala oron växer samtidigt som skattekraften viker ute i kommunerna.”
De trycker på att det är en stor bostads brist i Sverige med så väldigt många nyanlända och att regeringen knappt gör något åt det och att de knappt betalar och stödjer privata företag eller personer alls.
Sedan så påpekar de som så många andra underskottet trots att det är högkonjunktur.
Skriver en del om “lånebubblan” och att experter är oroade över den.
På Arbetslinjen så går de hårt åt regeringen jag kvotar det för att det är så bra skrivet “Steg för steg höjer regeringen västvärldens högsta marginalskatter ytterligare och urholkar därmed drivkrafterna att jobba extra, utbilda sig och ta ett chefsjobb. I Sverige ska det löna sig att äga och ärva pengar, men kosta att arbeta sig till dem.
Den sista kvoten här är otroligt bra tycker jag för att den stämmer ju så bra, många socialister och vänterfolk vill att allt ska vara lika för alla och tror verkligen att det inte kommer att ha några konskvenser som tex motivationen till utbildning och arbete. Jag tänker avsluta den är texten med ett exempel som jag hoppas att alla fårstår. Om man visste att man skulle få lika betalt om man är städare som hjärnkirurg, men att för att bli hjärnkirurg så måste man arbeta och slita i över 10 år bara för att få samma belöning som någon som kanske aldrig har behövt ansträngt sig i hela sitt liv. Hur många tror du skulle bli hjärnkirurger i ett sådant samhälle?? Vi är människor, vi tänker och behöver positiva saker i våra liv.


Dagens nyheter 20 september 2016 sid 9 skriven av Mikael Holmström och Sanna Torén Björling.
De skriver om försvaret, regeringen och budgeten.
De börjar med att skriva att: “Riksdagen inte kände till att det fanns ett nytt hot mot sverige. Utskotet kommer att begära information av regeringen. L och KD vill göra snabba åtgärder för att stärka försvaret.” De fortsätter texten med att berätta om DNs avslöjandet att det finns ett nytt hot mot sverige. Detta hot är topphemligt på alla sätt och vis, men gav upphov till att man bestämmde att stationera trupper på Gotland. De skriver att det har varit extramöten mellan ledarmöterna om detta hot. Försvarsministern Peter Hultquist säger att de inte kommenterear händelsen pga sekretesskäl. Sedan så berättar de lite om vad de olika partierna står gällande försvarsfrågan.
De avslutar texten med Mikael Oscarsson (KD) som säger att man kan inte utesluta att Sverige kommer att hamna i krigoch att dåvarande arméchefen Anton Brännström sa i januari att Sverige “kan vara i krig om några år.”
Personligen så vet jag knappt var jag ska börja, det är så mycket som behövs göras och så många fel som har gjorts i försvaret efter det kalla kriget. Jag kan börja med att ja Sverige är värt att försvara till varje pris för att vi har bygget upp någonting bra. Ett samhälle som ger oss möjligheter och skyldigheter som inte skadar oss utan hjälper oss när vi behöver och låter oss flyga när vi kan. Nu när vi har rett ut det så kan vi gå vidare till hur ska vi kunna försvara vårt land som har gett oss så mycket. Svaret är inte 150 soldater på Gotland. Ett altenativ är simpelt och kanske det bästa för alla pater förutom enväldshärskaren Vladimir Putin och det är heltenkelt att gå med i NATO. Vad jag inte förstår är hur man kan vara emot det för att fördelarna är så mycket större än nackdelarna. Vi kommer ju förstås att ha skyldigheter också som tex att skydda våra demokratiska vänner som har männskligarättigheter och ett riktigt rättsystem. Det här skulle vara något nytt för Sverige dock för att vi har aldrig inte officiellt sett försvarat våra vänner. Vi har alltid förväntat oss att vi ska få hjälp men vi har aldrig hjälpt.
För några år sedan så var det helt otänkbart att Ryssland skulle börja att invardera europa, men på våren 2014 så hände det otänkbara för så många. Ryssland började göra samma sak som nazityskland och ockuperingen av Ukraina började.
Den pågår fortfarande och det gör ont i min själ att se ett land som har försökt att bli av med sin hemska historia ska bli uppäten av den. Ett NATO medlemskap skulle inte skapa krig, det skulle säkra oss från det. Kolla bara på de baltiska staterna om de inte hade varit medlem i NATO så hade de haft samma öde som Ukraina. Men nej de baltiska staterna har en framtid och det hoppas jag att Sverige också kommer att ha.
Bara lite ekonomiska sanktioner och några fördömmningar räcker inte enligt mig.
Vi måste tillsammans hjälpa länder som slåss för friheter och rättigheter och få bort förtryckarna.
Det är som på en skolgård om alla småbarn står tillsammans upp mot den stora mobbaren så vinner de, men då gäller det att alla gör sin del, sin skyldighet. Nu är det dax att Sverige gör sin del.


Dagens nyheter 21 september 2016 sid5 skrivet av Amanda Björkman
Den här gången gick det bra” är den mening som Amanda startar texten med och menar att regeringen chansar förmycket av skattebetalarnas pengar på stora onödige event tex Eurovision.
Hon skriver att man slänger iväg stora summor i blindo och att det farschinerar henne. Hon tar ett exempel med att vem skulle köpa ett par strumpor för 6000kr och att SVT har avslöjat att Stockholms läns landsting har gjort det. Det hon menar är att det är lätt att handla för andras pengar och det är något som jag måste hålla med om att den socialdemokratiska regeringen inte förstår att det är pengar de har ett värde och folk har arbetat för att få ihop dem, och ni är villiga att bara kanta bort de för att det inte är era egna pengar. Jag tror inte att Magdalena Andersson skulle i sina vildaste drömmar satsa sina pengar på eurovision för att hoppas att det lyckas. Men när det handlar om andras pengar så spelar det ju ingen roll för de är ju inte Magdalenas.




Jämnförelse: artiklarna
Man kan tydligt se att de mer boregliga partierna som tex Svenska dagbladet, Dagens industri ocg Dagens nyheter samt till viss del Expressen tycker att budgeten är dålig och har stora brister. Det är för att de har en annan ideologi och ett annat tankesätt än socialisterna. Aftonbladet som är mer socialistiskt välkommnar budgeten för att den passar mer med deras principer och verderingar.
Personligen så kan jag se att det här kommer att hända med den nya budgeten.

Skatterna blir mer och mer på lägre inkomster inte bara för höginkomsttagare utan det börjar nämnligen också att drabba medelinkomstagare. Det blir dyrare och dyrare att arbeta och skillnaden mellan att arbeta och att inte arbeta minskar. Så då kanske motivationen till att arbeta minskar.